Home » Okategoriserade » Etiske overvejelser i Flammen & Citronen

Etiske overvejelser i Flammen & Citronen

En af de ting, som gør at vi er så store fans af Flammen & Citronen er hvordan hovedpersonerne bliver fremstillet og udsat for en masse dilemmaer med hvad der er rigtigt og forkert og hvordan vendepunkterne i filmen også bliver kraftigt markeret af netop disse etiske overvejelser, som sender hovedpersonerne ud på en rejse igennem filmen.

Hele første vendepunkt, som også kickstarter filmen er netop opsat omkring et drejepunkt, hvor etikken og personlige overvejelser går ind og overtager den ene af vores hovedpersoner, da han bliver sat på en opgave, hvor han stiller spørgsmål til det Flammen & Citronen har udført som en del af Holger Danske.

I løbet af filmen bliver de etiske overvejelser gennemgået fra ende til anden og det trækker en rød tråd igennem hele filmen. Netop denne måde, at vende det hele omkring disse overvejelser er en af de primære grunde til, at filmen er så stærk som den er.

I Danmark var vi heldige med, at vi slap nådigt fra krigen i forhold til mange andre lande i Europa. Derfor blev der også stillet spørgsmål til hvorvidt det var korrekt og nødvendigt hvad de foretag sig i Holger Danske med likvidering af ikke blot nazister, men også danske statsborgere som havde hjulpet nazisterne.

Det er stadigvæk svært, at sige om det var korrekt hvad Flammen & Citronen gjorde, og der er stadigvæk delte meninger om emnet og det er netop denne splittede opfattelse, som gør, at filmen fremstår så god som den er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *